Облаштування Лесиного скверу біля СЗШ №75 імені Лесі Українки Реалізований

Доданий
07.09.2017
Номер
31
Освітні та медичні проекти

Лесин сквер - це територія СЗШ№75 перед меморіальною таблицею, встановленою на фасаді школи до 100-річчя Лесі Українці з боку вулиці Караджича. Асфальт у сквері знищився, вода не стікає, стоять калюжі, які дітям, що йдуть до школи, обійти неможливо. Є потреба виконати роботи з водовідведення, замощення тротуарною плиткою доріжок, а майданчики перетворити у сучасний освітній простір.

Автор проєкту
Світлана
Світлана Кушнір
Бюджет
494 311 грн
Розрахунок бюджету
Район
Залізничний
Адреса
вул. Караджича В., 7, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Створення нової української школи вимагає суттєвих змін в організації навчально - виховного процесу. Проведення пленерних уроків, організація сучасного освітнього середовища на території школи, створення умов для командної роботи – вимога часу. Це перш за все стосується уроків на свіжому повітрі з природознавства, біології, основ здоров’я, екологічної грамотності та ін. На території школи відсутня відповідна інфраструктура.
Альтанка з ролокасетами на вікнах та дверях, які б захищали від вандалізму, обладнана лавками і столами, слугуватиме «відкритим класом» для проведення уроків на свіжому повітрі, роботи ГПД, місцем для запровадження літніх мовних таборів та курсів для учнів району.
На даний час у Лесиному сквері, що перед меморіальною таблицею, встановленою до 100-річчя Лесі Українці, з боку вулиці Караджича, асфальт критично знищився, утворились ями. У дощову погоду вода не стікає, стоять калюжі, які дітям та батькам, що йдуть до школи та зі школи обійти неможливо.
Існує нагальна потреба виконати роботи з водовідведення, замощення тротуарною плиткою доріжок та облаштування сучасного освітнього простору у сквері.
У школі навчається 933 дітей, близько 500 з них щоранку разом з батьками йдуть до школи з боку вулиці Караджича через Лесин сквер, долаючи ями та калюжі.
Даний проект дасть можливість облаштувати Лесин сквер, покращити доступ до будівлі для дітей, батьків, працівників та громадськості мікрорайону, обладнати майданчики та альтанку для прогулянок і уроків на свіжому повітрі учнів школи, організації літніх мовних таборів проведення патріотичних заходів біля меморіальної таблиці Лесі Українці для дітей району,
Територія школи є улюбленим місцем відпочинку для мешканців мікрорайону, оскільки інших скверів поряд немає. Доступ усіх громадян до Лесиного скверу є вільним.

Фотографії