"Sport Хаб" - крута фізкультура в ліцеї "Оріяна" Реалізований

Доданий
15.09.2021
Номер
246
Освітні та медичні проекти

Завдяки реалізації проєкту школа отримає сучасний простір здоров’я, де діти гармонійно розвиватимуться, зміцнюватимуть свій імунітет та матимуть постійну цікаву їм рухову активність.

Автор проєкту
Бюджет
597 400 грн
Розрахунок бюджету
Район
Сихівський
Адреса
вул. Віктора Чукаріна, 3, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Не секрет, що сучасні діти віддають перевагу спілкуванню в месенджерах замість ігор на подвір’ї, а замість м’яча – смартфону. За таких умов уроки фізкультури покликані не лише двічі чи тричі та тиждень змушувати школярів рухатися, а заохочувати їх до здорового способу життя, фізичної активності, піклування про себе та своє тіло. Завдяки спорту в дітей розвиваються вміння працювати в команді, дисципліна, лідерство, толерантність. Фізкультура – це здоров’я дитини - фізичне та емоційне.
Уроки фізкультури разом з іншими дисциплінами можуть стати чудовим інструментом для всебічного розвитку школярів.
Однак, сьогодні уроки фізичної культури в ліцеї «Оріяна» наражають на небезпеку, загрожують здоров’ю учнів! Оскільки у приміщенні залу пошкоджена слизька підлога, вкрита грибком стеля, облущені стіни, старі вікна з яких задуває холодом, застарілий або взагалі відсутній спортивний інвентар Вчителі не в змозі проводити уроки фізичної активності в таких умовах.
Мета нашого проекту - перетворити школу на простір здоров’я, де діти гармонійно розвиваються, зміцнюють свій імунітет, мають постійну цікаву їм рухову активність, а не сидять за партами і ведуть малорухливий спосіб життя. Ми переконані, щоб залучити дітей до занять фізкультурою уроки мають бути сучасними - тобто з використанням гри. Дітям необхідно витратити енергію, відволіктися від занять, розгрузити спину від постійного сидіння за партою. Урок має бути цікавим і корисним для учнів, у яких є медичні довідки, що обмежують фізичне навантаження. Ідеальний урок – це той, на якому учні самі обирають, чим будуть займатися. Корфбол, флорбол, фрізбі чи петанк? А може бадмінтон або настільний теніс? Кожен зможе обрати свою активність.
Завдяки реалізації проекту школа отримає сучасний інтерактивний простір для занять фізичної культури, що дасть змогу вчителям проводити сучасні і цікаві уроки фізкультури для більш ніж 1000 школярів ліцею. Сучасний простір сприятиме розвитку нових видів спорту, цікавих дітям, буде використовуватись для спортивних змагань! А найголовніше забезпечить нашим дітям якісні та безпечні умови для розвитку фізичних можливостей!

Команда проекту

Команда проекту:
Ірина Чижук - голова батьківського комітету Ліцею "Оріяна"
Оксана Рапіта - вчителька Ліцею "Оріяна"
Учні, батьки учнів, вчителі, адміністрація та працівники навчального закладу, а також небайдужі та активні громадяни!

Фотографії