“Щасливий, бо дихаю вільно” Реалізований

Доданий
09.09.2020
Номер
60
Освітні та медичні проекти

Безболісно діагностувати! Якісно та вчасно лікувати!
ЛОР-захворювання посідають одне з перших місць серед патологій дитячого віку.Найважливішим у діагностиці та лікуванні дітей є якість, безболісність та швидке одужання.
Запропоноване сучасне обладнання (гнучкий ендоскоп,хірургічний лазер та мікроскоп) забезпечить можливість надання висококваліфікованої медичної допомоги усім дітям нашого міста.

Автор проєкту
Бюджет
590 150 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Пилипа Орлика, 4, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Захворювання ЛОР – органів у дітей посідають одне з перших місць серед патології дитячого віку. Згідно статистичних даних у 64,8% дітей фіксується близько трьох епізодів отоларингологічних захворювань на рік.
Саме тому основною метою реалізації даного проєкту стала рання та своєчасна діагностика ЛОР-патології, можливість візуалізації патологічних станів, фото- та відеофіксація, мінімізація перебування у лікарні після оперативних втручань та, відповідно, запобігання розвитку можливих ускладнень. А саме – кисневе голодування, гіпоксія мозку, неврологічні, урологічні, стоматологічні та інші розлади пов’язані з несвоєчасною діагностикою та лікуванням ЛОР-органів у дітей.

За допомогою сучасного цифрового гнучкого відеоназофарингоскопу стане можливим абсолютно безболісний та безпечний огляд носа, носової порожнини, носоглотки, глотки, гортані та голосових складок з метою високоточної діагностики таких хворіб як – атрезія хоан, разноманітні поліпози носа та приносових пазух, аденоїдні вегетації, папіломатоз гортані, вроджені та набуті стенози гортані, новоутвори глотки, надгортанника та голосових зв’язок.

Діодний лазер допоможе нам реалізувати хірургію одного дня, оскільки зменшиться перебування у стаціонарі після оперативних втручань. Також він допоможе зменшити ризик післяопераційних кровотеч. За допомогою цього приладу стане можливим проведення малоінвазивних операцій, що дуже важливо для дітей.

Оглядовий мікроскоп – це незамінний прилад для діагностики захворювань вуха. За допомогою нього ми зможемо виявити на ранньому етапі різні гострі та хронічні захворювання вух, які виникають у дитячому віці та можуть суттєво вплинути на якість життя вже дорослої особи.
Результатами реалізації даного проєкту зможе користуватися усе дитяче населення міста Львова від 0 до 18 років.

Команда проекту

Автор проєкту - Герега Соломія Романівна - лікар-отоларинголог дитячий вищої кваліфікаційної категорії, ЛОР-відділення, КНП "Міська дитяча клінічна лікарня міста Львова"
Співавтор проєкту - Черкес Мар'яна Богданівна - лікар-отоларинголог, лікар -аудіолог ЛОР-відділення та Консультативної поліклініки, КНП "Міська дитяча клінічна лікарня міста Львова". Аспірантка кафедри оперативної хірургії з топографічною анатомією Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького
Команда проєкту:
Заброварна-Микитюк Тетяна Михайлівна - лікар-отоларинголог вищої кваліфікаційної категорії, завідувачка ЛОР-відділенням, КНП "Міська дитяча клінічна лікарня міста Львова"
Квіт Дмитро Іванович - головний лікар КНП "Міська дитяча клінічна лікарня міста Львова"
Бутковська Зоряна - КНП "Міська дитяча клінічна лікарня міста Львова"

Фотографії

Експертна оцінка

Фотографії реалізованого проєкту