Лікуємося та відновлюємося граючись. Брав участь

Доданий
15.09.2020
Номер
241
Освітні та медичні проекти

Наш проект (закупівля інтерактивного обладнання), спрямований на розвиток та удосконалення надання послуг з медичної реабілітації для дітей з неврологічними, поведінковими, ортопедичними порушеннями, та хворих, які перенесли інсульт, черепно-мозкові травми, хронічні захворювання опорно-рухового апарату, та впровадження інтерактивних ігрових методик, що прискорюють відновлення та лікування.

Автор проєкту
Ігор
Ігор Ригель
Бюджет
213 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Галицький
Адреса
вул. Римлянина, 2, Львів

Опис

Розширений опис проекту

В рамках розвитку та удосконалення надання послуг з медичної реабілітації для дітей з неврологічними, поведінковими, ортопедичними порушеннями, та хворих, які перенесли інсульт, черепно-мозкові травми, хронічні захворювання опорно-рухового апарату на базі КНП 1-ша МП м. Львова активно впроваджуються методики сенсорної інтеграції з психологічним розвантаженням.

Проблематика: Дуже часто лікування та реабілітаційне відновлення після перенесеної важкої хвороби асоціюється з негативними відчуттями. Але сучасні, інтерактивні технології, а саме Інтерактивна підлога та інтерактивна пісочниця приходить на допомогу, та в ігровій та невимушеній формі дозволяє впливати на:
• тренування вестибулярного апарату та ходи
• розвиток та відновлення опорно-рухового апарату
• пропріоцептивну стимуляцію (контроль свого тіла)
• візуальну стимуляція;
• дозволяє проводити навчальні ігри
• досягати психологічного розвантаження
• розвиває загальну моторики та координацію
• стимулює психомоторний розвиток

Інтерактивна підлога «ОМG Interactive» PRO-02, розроблена українським виробником і є прототипом інтерактивній стіні Nebula, голандського виробника, яка на протязі останнього десятиліття успішно використовується у фізичній реабілітації дітей та дорослих у європейських реабілітаційних медичних закладах.

Відновлювальні та розвиваючі методики за допомогою Інтерактивної пісочниці ОМG Interactive, завдяки доповненій реальності, акцентовані на сприяння розвитку мілкої моторики у дітей та відкриття нових можливостей для розвитку дитини, особливо це актуально при поведінкових розладах та у гіперактивних дітей. Перед дитиною розкривається безмежний світ можливостей, на місці де була гора можна зробити заглиблення і відразу з’явиться озеро або річка, можна будувати різноманітні ландшафти. Це захоплює увагу дитини, спонукаючи її вигадувати все більше нових ідей, розвиває тактильну чутливість, фантазію, що сприяє розвитку дитини, і допомагає у реалізації спеціалізованих реабілітаційних програм.

Команда проекту

Ригель Ігор.
Лариса Шкут.

Фотографії