Опис
Розширений опис проекту
Харчування у їдальні є пріоритетним у роботі навчального закладу. З метою забезпечення розвитку здоров’язберігаючих компетентностей, гармонійного розвитку дитини, виховання культури споживання і харчування їдальня посідає одне з найважливіших місць в приміщенні ліцею.
У їдальні обладнання застаріле, незмінне від початку створення школи (45 років). Навчальний заклад нараховує 1123 учні, що вимагає ефективного використання часу для приготування здорової їжі. Посуд миється руками працівників. За 30 хв. потрібно помити 350 тарілок і виделок. Якість миття посуду можна вважати сумнівною через брак часу на прожарювання.
Ці два фактори унеможливлюють створення належних умов для правильного харчування.
Рішенням для розв’язання проблеми є модернізація кухонного обладнання, що дозволяє при мінімальних витратах забезпечити санітарно-гігієнічні умови і якісне приготування їжі.