Сучасна школа: енергозберігаючі заходи у СЗШ №20 з установленням сонячних батарей Брав участь

Доданий
15.09.2017
Номер
281
Енергозбереження

Енергозберігаючі заходи в школі стануть технічною політикою на увесь технологічний базис суспільного виробництва з позиції найбільш раціонального використання енергії, основних фондів та матеріалів.
Важливо відзначити, що будівля школи була збудована в 1890 році і відповідно будівельні матеріали та конструкції є технологічно застарілимичастково зношеними та поступово приходять в непридатність

Автор проєкту
Наталія
Наталія Ясниська
Бюджет
1 646 950 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський
Адреса
Карпа Скидана вулиця, 18, Львівська міська рада, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Постійне зростання цін на енергоресурси висуває на перше місце пріоритетність заходів щодо впровадження енергозберігаючих технологій та пошуку альтернативних джерел енергії. Не менш актуальним є проведення капітальних ремонтів та реконструкцій будівель та поліпшення матеріально-технічної бази закладів соціальної сфери, які мають велике значення для мешканців територіальних громад.
Тому енергозберігаючі заходи в школі стануть не просто ощадним витрачанням енергоресурсів, а технічною політикою на увесь технологічний базис суспільного виробництва з позиції найбільш раціонального використання енергії, основних фондів та матеріалів.
Важливо відзначити, що будівля школи була збудована в 1890 році і відповідно будівельні матеріали та конструкції є технологічно застарілими, частково зношеними та поступово приходять в непридатність для подальшої експлуатації, проектні рішення не відповідають сучасним вимогам. Ті часткові заходи, які щорічно виконуються для забезпечення функціонування навчального закладу по своїй суті є даремним витрачанням коштів і не мають нічого спільного з вирішенням проблеми в цілому.

Основна проблема проекту:
Покрівля школи за роки експлуатації будівлі практично прийшла в непридатність. Ремонтні роботи, які щорічно виконувалися, на даний час не дають жодного результату і фактично виконання робіт є неефективним витрачанням коштів.
Значний обсяг бюджетних коштів спрямовується на сплату рахунків за спожиті енергоносії. Перевищений рівень питомих витрат споживання енергетичних ресурсів спонукає до втілення сучасних енергозберігаючих технологій та використання альтернативних джерел енергії.

Інноваційна, соціально-економічна спрямованість: реконструкція покрівлі та заміна вікон та дверей на металопластикові дасть змогу значної економії енергоресурсів, а використання сонячної енергії відкриває можливість на протязі 7-8 місяців на рік взагалі використовувати власну електроенергію.