Пригодницьке містечко для дітей у Парку культури Брав участь

Доданий
15.09.2017
Номер
212
Комунальне господарство

Проект реалізовує “Пласт” у співпраці з ГО “Парк культури”.
Мета проекту: сприяти фізичному, культурному та патріотичному вихованню дітей (віком 6-14 рр.) шляхом організацій серії освітньо-розвиваючих заходів та облаштування дитячого майданчика.
Актуальність проекту зумовлена відсутністю альтернативних ігрових майданчиків на території парку, низьким рівнем використання практик іноземного досвіду.

Автор проєкту
Матвій
Матвій Дух
Бюджет
500 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Галицький
Адреса
Дмитра Вітовського вулиця, Львівська міська рада, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Проект “Пригодницьке дитяче містечко” розвиває скаутська організація “Станиця Львів Пласту ­ НСОУ” у співпраці з ГО “Парк культури” з метою об’єднання досвіду організації освітньо-розвиваючих подій і залучення значної кількості дітей та молоді.
Мета проекту: сприяти фізичному, культурному та патріотичному вихованню дітей (віком 6-14 рр.) шляхом організації освітньо-розвиваючих заходів та облаштування дитячого майданчика на території Львівського центрального парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.
Команда проекту розробила концепцію облаштування дитячого майданчика на партисипативних (учасницьких) принципах, а саме - залученню громадськості (відвідувачів парку, дітей. підлітків та їхніх батьків) до процесу спільного планування та прийняття рішень у формі відкритих обговорень.
У липні 2017 року, завдаяки плідній співпраці членів команди із грантодавцями та підрядником, відбулося відкриття перших чотирьох об'єктів (1-ої черги із 4-ьох запланованих). Попереду проектування та встановлення наступних об'єктів із запланованої 2-ої черги:
- руколазу / драбини;
- павутинки двох видів;
- 7 столиків, для відпочинку батьків та проведення занять;
- дерев'яної труби,
та
- амфітеатру-лекторію, де будь-хто бажаючий, може проводити заняття із молоддю.
А також, проведення земляних робіт та вивезення сміття природнього походження (повалені сухостої та гілля у ярі) для ефективнішого використання території проекту, виготовлення інформаційного щита (інфодошки) та поліграфічної продукції для промоції, пошуку та залучення нових партнерів та спонсорів для подальшого розвитку Пригодницького містечка.
Актуальність проекту зумовлена відсутністю альтернативних ігрових просторів для дітей та молоді віком від 6 до 14 років в паркових зонах, низьким рівнем використання практик іноземного досвіду в облаштуванні ігрових майданчиків. На території Львова є лише поодинокі приклади реалізації проектів ігрових просторів із нетиповим (креативним) обладнанням. У той же час є чимало досліджень та публікацій присвячених перевагам використання креативного ігрового обладнання, що спонукає дітей досліджувати територію, самостійно обирати спосіб використання обладнання, отримувати безпечну порцію пригод та ризику, а не шукати її деінде.
Поширення серед громади міста ідеї та можливості проектування альтернативних просторів для активного відпочинку дітей.
Підвищення якості благоустрою громадського простору міста, прививання любові та шанобливого ставлення до природи, популяризація активного відпочинку через гру.
Цей простір буде цікавим та актуальним для багатьох громадських організацій, котрі матимуть можливість провести свої заходи безпосередньо на території містечка.

Фотографії