"Інтернет-бібліотека-трансформер" в СЗШ №99 м.Львова Реалізований

Доданий
13.09.2017
Номер
102
Освітні та медичні проекти

Сьогодні бібліотека є чи не єдиним місцем, де дитина має можливість безкоштовно реалізувати свої культурні, освітні, інформаційні, комунікативні потреби. Тому є величезна потреба у створенні сучасного простору для реалізації вищезазначеної потреби.

Автор проєкту
Марія
Марія Барська
Бюджет
499 320 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Творча, 1, Львів

Опис

Розширений опис проекту

«ІНТЕРНЕТ-БІБЛІОТЕКА-ТРАНСФОРМЕР»
Цей проект розкриває необхідність залучення шкільної бібліотеки до нової інформаційної діяльності Сучасна бібліотека – це не тільки читання книг, це центр громадського життя та інноваційного розвитку. Тому в бібліотеці прагнемо створити приміщення: яке буде відповідати останнім тенденціям створення SMART просторів, можливість користування всесвітньою мережею Інтернет, WI-FI, електронним каталогом і віртуальною довідкою, використання електронних варіантів книги і перегляд фільмів, які мають здійснити свій внесок у виховання сучасної молоді.
Мета проекту
Популяризація бібліотеки, збільшення кількості відвідувачів. Забезпечення доступу до інформації на різних носіях. Створення платформи для інтерактивного навчання та творчості, проведення культурно-освітніх заходів. Мінімізація ризиків долучення молоді до шкідливих звичок.
Пропонується створення інформаційно-комунікаційного простору у бібліотеці «ІНТЕРНЕТ-БІБЛІОТЕКА-ТРАНСФОРМЕР»: одне з приміщень бібліотеки обладнати за останнім словом SMART просторів та зонувати приміщення за допомогою меблів-трансформерів (зона Інтернет та медіа; простір для соціокультурних заходів; "Комфорт-зона" та "Зона тиші"). Забезпечити простір інтерактивною дошкою, проектором, екраном, електронними книгами тощо – засобами, необхідними для всебічного розвитку школярів. Облаштувати простір зручними меблями для читання, самоосвіти. Відмінність проекту від аналогів полягає в поєднанні книжкового класичного дозвілля з сучасним інтерактивним простором для всебічного розвитку в одному місці.
Для кого цей проект
Проект для школярів, батьків, учителів. А це більш, ніж 3800 осіб. Дорослі, діти, підлітки,– будь - хто, той, хто хоче бути всебічно розвинутим.
План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)
1.Провести капітальний ремонт приміщення: заміна опалення, освітлення, електропроводки, вікон та дверей.
2. Списання та демонтаж старих меблів, підготовка до встановлення нових меблів.
3. Закупівля нових меблів та обладнання .
4. Встановлення книжкових стелажів-трансформерів, комп'ютерних столів, столів-трансформерів, стільців, м’яких крісел.
5. Встановлення технічного обладнання (комп'ютери, проектор, екран, тощо).
6. Налаштування електронних книжок.
7. Розробка плану заходів, які можливо втілити завдяки зонованому приміщенню та новому обладнанню.
Ключові показники оцінки результату проекту
1. Популяризація бібліотеки, як наслідок, підняття іміджу бібліотеки та залучення до послуг бібліотеки усіх учнів школи.
2. Перетворення бібліотеки в сучасний центр - потужну ланку соціокультурної інфраструктури.
3. Підтримка культурних ініціатив школярів та надання можливостей для їх реалізації.
4. Підвищення рівня літературної та культурної освіти школярів.
5. Об'єднання однодумців, можливість розширити коло друзів та свій кругозір.
6. Мінімізація ризиків долучення молоді та дітей до шкідливих звичок через наявність місця, де можна проводити свій вільний час.

Фотографії

Фотографії реалізованого проєкту