Опис
Розширений опис проекту
Харчування в їдальні є пріоритетним у роботі навчального закладу. З метою забезпечення розвитку здоров’язберігаючих компетентностей, гармонійного розвитку дитини, виховання культури споживання й харчування їдальня посідає одне з найважливіших місць у приміщенні школи.
У їдальні обладнання застаріле, незмінне від початку створення школи (56 років). Навчальний заклад нараховує 1020 учнів, що вимагає ефективного використання часу для приготування здорової їжі.
Старе обладнання, відсутність вентидяційної системи унеможливлює створення належних умов для правильного харчування.
Рішенням для розв’язання проблеми є модернізація харчоблоку, що дозволить при мінімальних витратах забезпечити санітарно-гігієнічні умови і якісне приготування їжі.
Мета проекту: збільшити термін експлуатації їдальні, зменшити енерговитрати, сформувати в учасників навчально-виховного процесу культуру споживання їжі.
Актуальність проекту полягає в оптимізації споживання енергоресурсів, покращення умов харчування та якісного споживання їжі за допомогою використання енергоефективного обладнання. Реалізація проекту дозволить створити таку модель взаємодії школи, сім’ї та громади, яка б забезпечила формування цілісного, відповідального ставлення до здоров’я молоді.