• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • До закінчення залишилось
    Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

«Тарілка» - перший банк їжі для малозабезпечених мешканців Відхилений

Доданий
12.09.2020
Номер
105
Інші проекти

Основним видом діяльності ГО “ТАРІЛКА” є збір продуктів
харчування з місцевих мереж супермаркетів та передача/розподіл цих
продуктів між малозабезпеченими верствами населення в межах
терміну придатності продуктів.
Таким чином, ГО “ТАРІЛКА” також зменшує кількість органічних
відходів у місті Львові, оскільки значна частина вищевказаних продуктів
потрапила б на переробку або утилізацію.

Автор проєкту
Софія
Софія Данилиха
Бюджет
2 856 830 грн
Розрахунок бюджету
Район
Франківський
Адреса
вул. Кульпарківська, 158, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Що таке «Тарілка»? Це не просто локація - Кульпарківська, 158 у Львові, місце, де потребуюча людина зможе отримати їжу. «Тарілка» – це ідея та люди, які нею захоплені, можливості та рішення, якими користуються в усьому цивілізованому світі.
Це усвідомлення глобального харчового марнотратства і, водночас, всюди актуальної проблеми бідності. Це команда волонтерів, які готові віддати свій час, досвід та ресурси заради доброї місії, результатом якої стане значно чистіше місто без харчових втрат в перспективі.
Згодом, це чистіша країна, в якій третина населення, що живе за межею бідності, зможе покращити якість життя, маючи доступ до безкоштовних харчів. Це "міст" між супермаркетами, магазинами, ресторанами та малозабезпеченими людьми не на комерційних умовах.
Запустити перший продовольчий банк в Україні означає
скористатись бажанням локального бізнесу бути екологічно та
соціально свідомим, та задовольнити потребу людей у доступній їжі.
Основних механізм дії “Тарілки” - це забір продуктів із мереж
супермаркетів (тих позицій, термін придатності яких добігає кінця), їх
сортування у приміщенні, формування продуктових наборів для відвідувачів - малозабезпечених мешканців, котрі не мають змоги прохарчуватись.
Продукти, які зазвичай потрапляють на сміттєзвалища у великих
обсягах, стають доступними для тих людей, які через різні життєві
обставини не в змозі прогодувати себе.
*завдання*
+ Ми покращуємо рівень життя мешканців міста!
Для людей, котрі не в змозі прогодувати себе, стануть доступними
продукти харчування із маркетів Львова.
+ Ми зменшуємо кількість харчових відходів!
Всі мережі супермаркетів які вже долучились (Ашан, Близенько, Рукавичка) та мережі, які залучатимуться, замість того, аби списувати і викидати продукти на смітник, коли термін придатності у них наближається до завершення, віддаватимуть їх “Тарілці” для сортування і видачі продуктових наборів малозабезпеченим та безхатькам.
+ Ми облаштовуємо простір банку їжі “Тарілка”ремонтом, всіма необхідними приладами та інвентарем, щоб у цьому приміщенні волонтери могли опрацьовувати дійсно великі кількості продуктів щодня, аби вони потрапляли в руки малозабезпеченим мешканцям, хто вимушено економить кошти на прожиття і голодує, та тим, хто взагалі не має дому і умов для забезпечення базових потреб.
Оскільки туди ми будемо доставляти продукти з супермаркетів міста у значній кількості, нам дуже важливо обладнати це приміщення усім необхідним для їх розвантаження, сортування, дезінфекції, зберігання, пакування наборів для людей та видачі відвідувачам.

Команда проекту

Керівник та співзасновник ГО "Тарілка" - Іван Павліш
Піар менеджерка - Христя Павліш (Бахурська)
Керівниця напрямку волонтерів - Романа Доман
Керівниця напрямку Фандрейзинг та авторка проєкту - Софія Данилиха
Керівниця напрямку стратегічного розвитку - Настя Слюсаренко
Очільник напрямку "ОБО - Об'єднання благодійних організацій" - Тарас Шумський
Очільниця напрямку "Green Company" - Килина Курочка

Фотографії