Бавимось разом! Облаштування доступного ігрового простору за принципами універсального дизайну. Відхилений

Доданий
14.09.2021
Номер
143
Інші проекти

Суть проекту полягає у забезпеченні спільного ігрового простору для дітей із особливостями розвитку (інвалідністю) та дітей що розвиваються нормотипово. Зручне ігрове середовище, доступне різним категоріям дітей із різними фізичними та сенсорними потребами сприятиме взаємодії, а відтак - природній інклюзії.

Автор проєкту
Євгеній
Євгеній Суковський
Бюджет
465 528 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський
Адреса
просп. В'ячеслава Чорновола, 16В, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Облаштування доступного простору зручного для різних категорій дітей (із особливостями в розвитку або без них) є логічним продовженням загальносвітового і, в тому числі, - Українського руху інклюзії або повноцінного включення людей з інвалідністю в різні сфери життя, що до недавна були недоступними або доступними частково. Тому, ідея проекту полягає не у створенні окремого майданчику для дітей із особливими потребами, - а у створенні спільного простору, зручного для всіх. Такий простір - це місце котре своєю присутністю створює підгрунтя для спільної гри та тісного знайомства дітей, не беручи до уваги ті чі інші особливості розвитку. Ідея облаштування середовища до потреб людини в даному випадку є більш перспективною ніж варіант адаптації людини до середовища.
Крім того, батьки, котрі приведуть дітей на такий простір, заздалегідь будуть готові до зустрічі із людьми відкритими до питання інклюзії та власної залученості до цього процесу.
Розташування простору в густонаселеному районі поруч із консультаційним центром розвитку та соціалізації, та Інклюзивно ресурсним центром забезпечить його "зайнятість" дітьми.
Спільний простір такого типу може стати певним прототипом для наступних подібних проектів.

Команда проекту

Євгеній Суковський, керівник центру розвитку та соціалізації, Чутливий простір, керівник інклюзивно ресурсного центру Шевченківського району міста Львова №2
Марта Ковальчук, Ерготерапевт, викладач кафедри ерготерапії Українського Католицького Університету

Фотографії