Зона активного дозвілля на Піскових Озерах Брав участь

Доданий
03.09.2020
Номер
37
Інші проекти

В районі Піскових озер та поблизу них відсутні спортивні майданчики та зони відпочинку, хоча величезна кількість людей намагається тут активно проводити час. Пропонуємо облаштувати сучасну зону активного дозвілля поруч з дитячим майданчиком для молодих матусь, татусів, підлітків, пенсіонерів та всіх, кому важливе власне здоров'я та хто любить відпочинок на природі.

Автор проєкту
Ільків
Ільків Григорівна
Бюджет
599 250 грн
Розрахунок бюджету
Район
Франківський
Адреса
вул. Євгена Коновальця, 103, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Піскові озера – мальовничий клаптик зеленого раю серед галасливих урбаністичних нетрів Львова. Тут мирно співіснують брати наші менші: літають численні зграї ворон і голубів, виводять потомство качині сім'ї, гасають по гілках життєрадісні білки.
Доріжками парку вдень люблять прогулюватися матусі з візочками, тут прохолодними ранками бігають активні спортсмени та крокують енергійні пенсіонери, вечорами приходять пари та сім'ї помедитувати біля води.
А от місць для занять спортом та активним дозвіллям тут немає. До речі, ще в далекому 1923 році тут було закладено “Гданський” парк. Це був один з перших у Польщі, та перший на теренах нинішньої України (!) спеціалізований, спортивно-біговий парк площею близько 6 га. В старі часи навколо озер були хаотично розкидані окремі спортивні снаряди – бруси, перекладина, пристосування для качання пресу; на жаль, вони закінчили своє існування на купі металобрухту…
Сучасний майданчик для активного дозвілля в районі озер є меганеобхідним та супердоречним. Власне, дуже дивно, що його досі тут немає.
Ділянка на галявині (1) наче створена для активного відпочинку (2). На сучасних лавочках можна було б почитати книжку або сплести з вовни новий художній шедевр. Якісне обладнання для воркауту було б гідно оцінене численними поціновувачами спорту, а також (дуже сподіваємося) допомогло б відірвати від гаджетів багатьох підлітків. Якісні тренажери для розвитку різних груп м'язів закріпили б потяг до здорового життя.
В неоглядовому майбутньому було б незайвим оснастити один з тренажерів обладнанням для зарядки смартфонів та організувати пристрій для створення електрики та автономного освітлення майданчика (а, може, й парку).
Причини вибору місця розташування зони активного дозвілля наступні:
1. Чудово відпочивати та займатися спортом на свіжому повітрі.
2. В радіусі кілометра спортивні майданчики відсутні (!).
3. Можливість для молодих мам і тат просто відпочити чи відновити форму, одночасно спостерігаючи за своїм чадом на дитячому майданчику поруч.
4. Обрана ділянка знаходиться далеко від дороги та за гіпсометричними особливостями захищена від заболоченості.
5. Розташування майданчика несе в собі антивандальну функцію завдяки достатньому огляду з сусідніх багатоповерхівок.
6. Гарна нагода для гостей Львова, що мешкатимуть в готелі «Турист», пересвідчитися в спортивності львів'ян та самим долучитися до активного відпочинку.

Фотографії