Здорова новонароджена дитина – щаслива родина! Відхилений

Доданий
03.09.2020
Номер
35
Освітні та медичні проекти

У відділенні реанімації новонароджених дитячої лікарні на вул. П. Орлика,4 можна зменшити частоту патології нервової і травної систем у дітей, що за важкістю і наслідками нагадує інсульт, інфаркт, тромбоз у дорослих, потребу в хірургічних операціях, відсоток інвалідності і смерті, контролюючи регіонарне насичення крові киснем у новонароджених методом інфрачервоної спектроскопії, Masimo ROOT.

Автор проєкту
Марія
Марія Чуйко
Бюджет
599 800 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Пилипа Орлика, 4, Львів

Опис

Розширений опис проекту

«Здорова новонароджена дитина – щаслива родина!».
«У Вас народилась здорова дитина. Вітаємо!» - такі слова мріють почути усі батьки, однак не у всіх стається так як мрієш… Кожного року в реанімації новонароджених в "дитячій лікарні на Орлика" з перших годин, днів життя на лікуванні перебувають понад 500 хворих дітей.Всі ми дуже добре розуміємо небезпечність для здоров’я дорослої людини інсульту, інфаркту, тромбозу. Аналогічними за загрозою життю і здоров’ю дорослого, для новонародженої дитини, вважаються гіпоксично-ішемічні, геморагічні ураження мозку, серця, кишечнику, нирок, що в кінцевому результаті можуть стати не тільки причиною тяжкої інвалідності, а й смерті дитини, непоправимого горя для родини, втрати життя для держави.Попередити розвиток складних клінічних ситуацій, важкий перебіг захворювань специфічних для доношених і недоношених можна, використовуючи в клінічній практиці сучасні методи ранньої діагностики - контроль тканинної оксигенації (насичення киснем тканин в різних ділянках організму), температури тіла, артеріального тиску неінвазивним способом, що забезпечується використанням монітору “Masimo ROOT”, (США). Даний метод контролю за станом регіонарного кровоплину дозволяє виявляти патологічні зміни на ранніх стадіях порушень гемодинаміки у мозку, кишечнику і змінюючи тактику лікування пацієнта попереджати фатальні наслідки, зменшувати частоту хірургічних операцій у новонароджених. Застосування безперервного моніторингу регіонарної інфрачервоної спектроскопії в реанімації новонароджених дозволить суттєво зменшити необхідність призначень рентгенологічних та ультразвукових методів обстежень, що збереже новонароджену дитину від променевого навантаження. В перспективі монітор “Masimo ROOT” можна буде доукомплектувати моніторингом «Sedline» використання якого у пацієнтів, що отримують протисудомну терапію, загальний наркоз дозволить лікарям застосовувати мінімальну необхідну дозу анестетиків та проводити більш швидке «відлучення» пацієнта від штучної вентиляції легень.Якщо здоров’я новонародженої дитини, яка важко хворіла з народження стане на доріжку гармонійного росту і розвитку, кожен, хто турбувався про немовля відчує глибоку задоволеність, радість, спокій від того, що зумів вчасно передбачити можливі для дитини небезпеки і допомогти одужати. Держава поповниться новим життям, зекономить кошти по виплатах на інвалідність чи померлу дитину.
Іноді зовсім крихітні ніжки залишають найбільш важливі сліди в історії!

Команда проекту

Автор проєкту Кісельова Марія, зав.кафедри педіатрії і неонатології факультету післядипломної освіти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, д.мед.н., професор,
Квіт Дмитро директор КНП "міської дитячої клінічної лікарні м.Львова", заступники директора по медичній і хірургічній роботі Герега Роман, Осим Федір, зав.відділенням реанімації новонароджених Чуйко Володимир, в.о. зав.відділенням патології новонароджених Грироренко Лариса, зав. відділенням дитячої реанімації Лукасевич Ігор, лікарі вище зазначених відділень: Коваленко Галина, Шатанська Марія, Новікевич Андрій, Бобик Віктор, Чайківський Генадій, Вітковська Наталя, старша медсестра неонатального корпусу Бекеш Ірина, середній медичний персонал відділень (скани списків), працівники кафедри педіатрії і неонатології.