Капітальний ремонт дорожнього покриття з влаштуванням благоустрою перед ДНЗ №41 Реалізований

Доданий
15.09.2020
Номер
250
Інші проекти

Проектом передбачено виконання капітального ремонту дорожнього покриття із влаштуванням піших хідників та спеціально відведених місць для паркування ТЗ на ділянці, обмеженій вул. Тарнавського 100а (ДНЗ №41) зверху та вул.Тютюнників 49-53 .(житлові будинки та АГК «Малик»), з метою забезпечення безпеки пішоходів та впорядкування транспортних та людських потоків.

Автор проєкту
Гаврилів
Гаврилів Мирославівна
Бюджет
599 764 грн
Розрахунок бюджету
Район
Галицький
Адреса
вул. Генерала Тарнавського, 100А, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Зазначена територія являє собою проїжджу частину, обмежену вул. Тарнавського 100а (ДНЗ №41) зверху та вул.Тютюнників 49-53 .(житлові будинки, АГК) та є транзитною для проїзду транспорту від вул. Тютюників до вул.Тарнавського попри будинок по вул. Тарнавського 74а.
Мета проекту: забезпечення безпеки пішоходів та впорядкування транспортних та людських потоків шляхом капітального ремонту дорожнього покриття з влаштування благоустрою території.
Проблема: передбачена проектом територія межує з дошкільним навчальним закладом, щільно розташованими багатоквартирними житловими будинками та гаражним кооперативом.
З позиції ДНЗ маємо наступні проблеми:
• поганий доїзд спецтранспорту та транспорту, що на щоденній основі довозить продукти харчування в ДНЗ;
• відсутня пішохідна доріжка для батьків та дітей-вихованців ДНЗ, у зв’язку з чим вони змушені пересуватися проїжджою частиною;
• відсутня можливість для транспортування дітей-вихованців ДНЗ власним транспортним засобом у в’язку із відсутністю можливості паркування та повноцінного роз’їзду автомобілів;
З позиції мешканців прилеглих територій:
• у зв’язку із щільною забудовою, вузькими дорожніми смугами та часто відсутніми хідниками вулиця Тютюнників разом з прилеглими проїздами до будинків загалом є проблемною з точку зору паркування та проїзду, місцем щоденних заторів;
• територія неестетична, необлаштована та захаращена, є місцем збору асоціальних елементів для скупчення сміття, що суперечить санітарним нормам та соціальним стандартам.
Також передбачена проектом ділянка є єдиним транзитним коротким безперешкодним шляхом без сходових маршів та сильного перепаду по висотах для пішого сполучення у напрямку вул.Стуса - вул. Зелена, зокрема, для матерів з візочками та маломобільних груп. Сьогодні вона мало використовується для даних цілей у зв’язку із невпорядкованістю. Ремонт та благоустрій ділянки здатний суттєво покращити пішу логістику в цій ділянці міста.
Завдяки реалізації цього проекту буде вирішено цілий ряд проблем, що впродовж років назрівали та накопичувалися на цій території, логістичного, санітарного та естетичного характеру: покращено можливість транспортного та пішого сполучення на означеній ділянці, забезпечено безпеку та комфорт пішоходів, завершено ремонт та благоустрій вулиці Тютюнників, що впродовж останніх років активно ремонтувалась в рамках різноманітних міських програм.
Результатами реалізації завдання зможуть користуватися вихованці ДНЗ №41 та їх батьки, мешканці прилеглих територій, в т.ч. матері з візочками та мало мобільні групи населення.

Команда проекту

Гаврилів Ганна
Вероніка Баюк

Фотографії

Фотографії реалізованого проєкту