Організація роботи сортувальних центрів та логістики по збору вторсировини Відхилений

Доданий
15.09.2020
Номер
238
Інші проекти

Створення сортувальних центрів вторсировини та її збір за допомогою "Сортобусу", який транспортуватиме сировину в пункти прийому для вторинної переробки або повторного використання. Формування культури дбайливого ставлення мешканців до стану довкілля та раціонального поводження з твердими побутовими відходами, що зменшить кількість відходів, які підлягають вивезенню на полігони та розвантажить їх.

Автор проєкту
Бюджет
389 950 грн
Розрахунок бюджету
Район
Галицький
Адреса
вул. Тиха, 5, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Кожен українець щороку створює близько 330 кг сміття. За рік на полігони і неофіційні звалища вивозять по 11 млн тонн побутових відходів. Загальна площа звалищ становить майже 5% території нашої країни, що порівняно з розмірами Чернівецької області. При цьому в Україні є тільки один сміттєспалювальний завод — київська “Енергія”. Його потужностей недостатньо навіть для обслуговування столиці. За рік тут спалюють 260-280 тис. тонн, при тому, що в Києві збирають 1,2 млн тонн побутових відходів. У підсумку 95% побутового сміття по всій країні вивозять за межі населених пунктів і зберігають десятиліттями.
Потрібно створити всі умови для можливості сортувати сміття. Заохотити громадян до сортування сміття. Створити заводи для переробки вторинної сировини.
За допомогою даного проекту ми створимо умови для сортування сміття.
Ми маємо на меті:
+Донести ідею до мешканців та її необхідність реалізації
+Показати мешканцям міста, що це безпечно та усі санітарні умови дотримуватимуться
+Знайти провайдерів, які будуть вивозити дану сировину
+Виділити приміщення не менше 15м. кв.
+Проінформувати та продемонструвати мешканцям методи утилізації сировини
+Закупити все необхідне для нормального функціонування сортувальні
+Провести мінітренінги для підтвердження та закріплення навиків новачків у сортуванні
+Надати доступ до сортувальні у будь-який час
+Звітувати мешканцям про пророблену роботу, адже це їх заслуга і їм потрібно визнання.

Якщо навіть 30% відсотків мешканців Львова почнуть сортувати і здаватимуть сировину хоча б на 1 грн в місяць; в місяць наша організація може отримувати 200 000 грн на благоустрій та розвиток даної ніші у нашому місті. Також важливо те, що в подальшому даний проект продовжить свою діяльність за рахунок самоокупності. Після чого ми плануємо продовжити нашу місію проекту і в інших районах міста Львова. В тому числі наше місто та його мешканці отримають:
1. Формування у мешканців Львова дбайливого ставлення до екологічного стану довкілля та раціонального поводження з твердими побутовими відходами.
2. Зменшення кількість відходів, які підлягають вивезенню на полігони околиць міста та розвантажить їх, відповідно, зросте кількість відходів, які є сировиною для вторинної переробки і повторного використання.
3. Виховання у мешканців міста свідомого відношення до навколишнього середовища
4. Заощадження коштів у суспільства, створення нових робочих місць в галузі збирання, сортування та переробки відходів.
5. Розвантаження перевізників сміттєвих відходів

Команда проекту

Валентина Панасюк
Віра Припасник
Лілія Тимчук

Фотографії