Інтерактивна лабораторія дистанційного навчання у СЗШ № 7 на вул. Б.Хмельницького, 132 Реалізований

Доданий
15.09.2020
Номер
221
Освітні та медичні проекти

Ми створимо сучасну лабораторію фізики, біології, математики, географії для дистанційної та очної форм навчання. Для цього ми закупимо інтерактивну панель, документ-камеру, веб-камеру зі штативом, цифровий USB мікроскоп, мікрофон, систему освітлення, щоб демонструвати учням наукові експерименти, досліди в класі та онлайн, знімати навчальні відео. Також зробимо ремонт приміщення кабінету фізики.

Автор проєкту
Бюджет
599 999 грн
Розрахунок бюджету
Район
Личаківський
Адреса
вул. Богдана Хмельницького, 132, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Основна мета реалізації проєкту:
Створити сучасну мобільну лабораторію природничо-математичних наук, де за допомогою інтерактивного обладнання вчитель зможе якісно навчати дітей як у класі, так і дистанційно, а учень інтегрувати знання з точних та природничих наук та застосовувати їх у винахідництві, моделюванні та житті.
Проблема, яку ми прагнемо вирішити:
У процесі організації дистанційного навчання вчителі, учні та батьки зіштовхнулися з викликами, на які ми власне й шукаємо рішення. Перш за все - це створення більш привабливих і високоякісних відео-лекцій. Вчителю математики важливо писати та озвучувати розв'язки задач “наживо” на інтерактивній панелі. Вчителю біології потрібно вивести зображення із мікроскопа на екран монітора через цифровий мікроскоп. Вчителю фізики чи хімії потрібно продемонструвати дослід, науковий експеримент, який він робить на своєму робочому місці за допомогою документ-камери, щоб відобразити кожну деталь цього процесу на великому екрані. Для якісного звуку під час запису навчальних відео, потрібен студійний мікрофон. А щоб учні добре бачили навчальний матеріал, який викладає вчитель під час відеотрансляції, треба подбати про освітлення і фон.
Наша інтерактивна лабораторія дистанційного навчання буде однаково корисною і для щоденного традиційного навчання в класі. Даний проєкт створений для 50 вчителів школи, 600 учнів та їх батьків, а також для всіх, хто навчається і навчає.
Учителі зможуть: зробити свої уроки цікавими та інтерактивними, щоб вчасно розкрити таланти і здібності юних інноваторів, дати їм можливість наблизитися до природничих наук і перестати боятися «складних матерій»; записувати навчальне відео і давати учням для перегляду вдома; розміщувати свої відеоуроки на безкоштовних онлайн-платформах (YouTube або Vimeo) для загального доступу.
Учні будуть: переглядаючи відео, повертатися в різні моменти викладу навчального матеріалу вчителем та повторювати незрозумілу чи забуту інформацію; опановувати новий навчальний матеріал самостійно; навчатися із захопленням: на уроках природничо-математичних предметів з новим інтерактивним обладнанням проводити власні досліди і експерименти; самостійно знімати відео.
Батьки зможуть: -координувати навчання своїх дітей; -виявити інтереси та здібності дитини.
А також лабораторія буде використовуватися для організації роботи гуртків природничо-математичного та STEAM спрямування; дебатних клубів; проведення відеоконференцій, онлайн навчання та освітніх заходів для учнів, батьків та вчителів.

Команда проекту

Батьки, учні та учителі Львівської середньої загальноосвітньо школи І-ІІІ ступенів № 7 Львівської міської ради.

Ініціатори проекту:
Ірина Садова - мати учнів школи
Дзвінка Яремкевич - педагог-організатор
Галина Бешко - заступник директора школи
Світлана Конькова - директор школи

Фотографії

Експертна оцінка