І найменша крихітка має шанс на життя Відхилений

Доданий
06.09.2019
Номер
47
Освітні та медичні проекти

Забезпечити сурфактантною терапією передчасно народжених дітей з критично низькою масою тіла від 500г. У ЛОКПЦ – народжуються діти з критично низькою масою тіла, які мають незрілі дихальні шляхи. За даними МОЗ України у структурі захворюваності передчасно народжених дітей в Україні дихальні розлади посідають 2 місце, і є найбільш розповсюдженою причиною неонатальної смертності.

Автор проєкту
Вероніка
Вероніка Колдра
Бюджет
600 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Сихівський
Адреса
вул. Джорджа Вашингтона, 6, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Відповідно до сучасних підходів, викладених у міжнародних протоколах, лікування і профілактика дихальних розладів у передчасно народжених дітей здійснюється з використанням сурфактантної терапії в перші години життя . Лікувальне та профілактичне введення здійснюється залежності від терміну гестації новонародженого та підтвердженого діагнозу респіраторного дистрес-синдрому.
Згідно Клінічного Протоколу надання допомоги новонародженій дитині з дихальними розладами (Наказ МОЗ України від 21.08.2008 №484)- введення сурфактанта зменшує важкість перебігу дихальних розладів і смертність. Доцільно використовувати сурфактант, який містить найвищу концентрацію фосфоліпідів в меншому об’ємі – Куросурф (80 мг/мл по 1,5мл у флаконі). В середньому потреба на 1 дитину – 2-3 флакони.

Фотографії

Файли