Розвиток мережі громадських Сортувалень у місті Львові Реалізований

Доданий
15.09.2019
Номер
228
Інші проекти

Мета проекту - надати львів'янам, зокрема жителям Сихівського району (Нового Львова), можливість передавати максимальну кількість різних видів роздільно зібраних відходів на гарантовану переробку, створити новий простір для проведення тематичних лекцій та подій.
Завдання - створити нову громадську Сортувальню, базуючись на успішному досвіді грмоадської Сортувальні на вул. Заводській 31, Підзамче.

Автор проєкту
Ілля
Ілля Петрик
Бюджет
595 680 грн
Розрахунок бюджету
Район
Сихівський
Адреса
вул. Панаса Мирного, 13, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Сортувальня - це простір, куди жителі можуть принести зібрані вдома відходи на переробку. Такий простір орієнтований на просвітництво. На місці працює консультант, який допомагає відвідувачам зорієнтуватися у правилах сортування. Приміщення обладнане декількома десятками контейнерів для різних типів відходів. Також Сортувальня може бути простором для обміну речами, щоб давати їм друге життя. Завдяки появі нової Сортувальні у місті стане простіше передавати всеможливі відходи на переробку, збільшиться охоплення екопросвітництвом серед населення, з'явиться новий простір для проведення лекцій та заходів екотематики.
Цей проект подається від авторів із ГО "Зелена Коробка", яка запустила першу громадську Сортувальню на вул. Заводській 31. Завдяки великому попиту з боку мешканців ми бачимо потребу у нових Сортувальнях, тож бажаємо поширити таку практику і в інших районах нашого міста.