Облаштування громадського простору по вул. М. Максимовича, 7А / 9А Брав участь

Доданий
11.09.2017
Номер
57
Комунальне господарство

Ремонт та оптимізація громадського простору між будинками 7А, 9А по вул. М. Максимовича, територією онкоцентру та будинком 20А по вул. Я. Гашека у Львові. Даним проектом передбачено створення умов для комфортного проведення вільного часу, поза межами своєї квартири, громадян всіх вікових категорій. Також влаштування додаткових пішохідних доріжок на місті роками, доволі широко, витоптаних стежок.

Автор проєкту
Михайло
Михайло Ваврів
Бюджет
2 256 033 грн
Розрахунок бюджету
Район
Сихівський
Адреса
вул. Максимовича М., 7А, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Поточний стан:
Дана міні паркова зона була зведена дуже давно. З середини 80-х років минулого століття, можливо навіть раніше, не було проведено жодних робіт по благоустрою. Асфальтне покриття деформувалось від порослого під ним коріння, розкришилось від впливу погоди та часу. Бордюри "пішли" в землю або повилазили назовні, утворились перекоси, деякі розсипались взагалі. З чотирьох лавок (три вкопаних Т-подібних кріплень на лавку) фактично осталось півтори, сидінням на котрих служать примонтовані старі підвіконники, чи лиштва з дверей, чи частини дверного полотна. Доріжки не були запроектовані згідно оптимальних шляхів проходу по ділянці, в результаті чого такі шляхи були витоптані людьми. Освітленням служать ліхтарі на бетонних дорожніх стовпах, не всі з котрих запалюються в темну пору доби. Клумбу, на волонтерських засадах, доглядають кілька місцевих жінок (подяка їм), але ландшафтний дизайн - це не про неї.

Згідно проекту:
Ремонт існуючої пішохідної зони з розширенням поточних доріжок та укладання нових доріжок на стежках. Таким чином, що всі доріжки, умовно, будуть закільцьовані. Тому дітям буде цікаво кататись на велосипедах, роликах, чи самокаті по таких доріжках. Що, за умови ширини доріжок до 2,5 метрів, не буде заважати пішоходам під час руху.

В області клумби з усіх сторін встановити лавочки зі спинками, кілька лавок на центральних доріжках, на них інтенсивність руху дещо менша. В кінці тупикового відгалуження доріжки влаштувати покриття у формі кругу та встановити туди округлих лавок.

Встановлення паркових ліхтарів, по обидва боки доріжки згідно макету.

Встановлення урн біля кожної лавки.

Упорядкування клумби згідно принципів ландшафтного дизайну. Для гармонійного поєднання з установлено у центрі фігурою Божої Матері.

Влаштування відкритого спотртивно-ігрового майданчика, на місці пустуючої поляни, для дітей шкільного віку та дорослих. Для гри у м'яч - 11х22 метри, атлетична частина - 5х22 метри. З облаштуванням згідно макету.

Фотографії