Покращення безпеки та комфорту відвідувачів парку «Горіховий гай» Брав участь

Доданий
15.09.2017
Номер
301
Безпека та громадський порядок

Щоб вирішити проблеми безпеки учасників дорожнього руху та відвідувачів парку «Горіховий гай», потрібно, по-перше, встановити шлагбаум на в’їзді у паркову зону, по-друге, збільшити кількість парковочних місць на прилеглій до парку ділянці, встановити систему відеоспостереження, подбати про комфорт та парковочні місця для велосипедистів

Автор проєкту
Андрій
Андрій Породко
Бюджет
494 500 грн
Розрахунок бюджету
Район
Франківський
Адреса
вул. Володимира Великого, 14А, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Парк «Горіховий гай» є популярним місцем відпочинку мешканців Франківського району м. Львова всіх вікових категорій. На території парку є озеро, дитячі та спортивні майданчики, діючий кінотеатр. Тож тут людно як у будні, так і у вихідні дні. Чи не найчастішими відвідувачами парку є діти дошкільного та молодшого шкільного віку з батьками та молодь.
Однак, інфраструктура району, прилеглого до території парку (відсутність парковочних місць для автомобілів, вузька проїжджа частина) провокує недобросовісну поведінку у власників автотранспорту, які, ігноруючи заборону руху у парковій зоні, заїжджають у парк, або навпаки, порушуючи правила дорожнього руху, блокують в’їзд на територію парку службовим автомобілям обслуговуючого ЛКП, службам екстреної допомоги чи службам доставки, часто можна спостерігати картину, коли матері з візками не мають змоги заїхати в парк через припарковані в невідповідному місці автомобілі. Рівно ж, через брак парковочних місць, водії паркуються у невстановлених для цього місцях, тим самим створюючи небезпеку учасникам руху, як автомобілістам, так і пішоходам. Також, слід зазначити, що за останній рік було скоєно як мінімум 2 наїзди на пішоходів на території парку «Горіховий гай», які є задокументовані службою поліції.
Щоб вирішити проблеми безпеки учасників дорожнього руху та відвідувачам парку «горіховий гай», потрібно, по-перше, встановити шлагбаум на в’їзді у паркову зону, по-друге, збільшити кількість парковочних місць на прилеглій до парку ділянці. Після реалізації даного задуму вдасться забезпечити безпечні умови пересування парком відвідувачам та загалом збільшити комфортність умов перебування у парковій зоні. Разом з тим вдасться якісно розвантажити потік автомобілів на прилеглій до парку території та забезпечити доступність паркування водіям – жителям прилеглих будинків та відпочивальникам на автомобілях.
Не також слід забувати про ще одних учасників дорожнього руху – велосипедистів, яких щодня чимало на території парку «Горіховий гай». На жаль, у парку немає жодної облаштованої зони паркування для власників велотранспорту. Тому, слід облаштувати таке місце. Також поряд з велопарковкою, вважаю за необхідне, облаштувати веломайстерню, де велосипедисти можуть оперативно вирішити поточні несправності свого транспортного засобу.
Окрім цього, в парковій зоні слід встановити систему відеоспостереження, щоб відслідковувати порушників громадського порядки, акти вандалізму та інші правопорушення, що несуть загрозу відвідувачам парку, його екологічному стану та інфраструктурі.
Таким чином, реалізація даного проекту суттєвим чином покращить комфорт відпочивальників парку «Горіховий гай» усіх вікових категорій, рівно ж усіх учасників дорожнього руху незалежно від наявності транспортного засобу та його виду.
Реалізація даного проекту є актуальна для району та його мешканців, про що свідчить відповідна кількість підписів мешканців Франківського району, зацікавлених у реалізації проекту.