"Озеро на Панча" - альтернативне наповнення водойми та облагородження Брав участь

Доданий
15.09.2017
Номер
276
Навколишнє середовище

"Озеро на Панча" - єдина водойма на перетині вулиць Панча, Чорновола Масарика м.Львова, улюблене місце відпочинку дітей та дорослих. Це середовище сезонного проживання качок. Щільна забудова району негативно вплинула на еко-систему озера. Альтернативне наповнення водойми дощовою водою - чи не єдиний спосіб зберегти озеро. Результат - додаткові водозбірні колодязі, вуличні меблі, чисте озеро.

Автор проєкту
Бюджет
500 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Петра Панча, 10, Львів

Опис

Розширений опис проекту

"Озеро на Панча" - місце відпочинку та проведення дозвілля різних вікових груп мешканців мікрогромади вул.Панча, вул.Чорновола, вул.Масарика м.Львова. Його площа - 515,62 м2. Щільна забудова мікрорайону негативно вплинула на еко-систему водойми. Станом на зараз озеро пересихає, заростає очеретом та верболозами. Сюди що сезону прилітають качки.Відсутня безпечна огорожа для дітей.
Провівши численні консультації з екологами, експертами та спеціалістами ініціативна група мешканців дійшла до висновку, що чи не єдиним способом врятувати "Озеро на Панча" - це розробити і втілити альтернативний спосіб наповнення водойми дощовою водою. Встановити додаткові водозбірні колодязі.
Реалізація проекту дозволить зберегти озеро, частково його облагородити. Згодом - сформувати новітній публічний простір, зручний для відпочинку та рекреації кожного мешканця.

Фотографії