Йога-простір здорового дозвілля в парку Культури Реалізований

Доданий
15.09.2017
Номер
250
Освітні та медичні проекти

Створення простору для природнього оздоровлення жителів міста. Простір включає в себе галявину для занять на килимках, лавки для виконання вправ для хребта, підвісні гамаки для перевернутих вправ та коректної розтяжки, конструкції підвісних крісел для відпочинку з краєвидом на мальовничий схил парку та арт-об’єкт у вигляді скульптури, в якій закладено ідею цілісності людини та єдності між людьми

Автор проєкту
Бюджет
247 215 грн
Розрахунок бюджету
Район
Галицький
Адреса
вул. Болгарська, 4, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Проблематика
Здорова людина, як фізично так і емоційно - це основа гармонійного розвитку нашої країни. Довголіття та старість без таблеток та хвороб - це поки що мрія. Нам потрібно формувати культуру турботи про своє тіло та здоров'я у мешканців міста. А також показувати альтернативні варіанти проведення дозвілля для молоді (замість вживання алкоголю чи інших шкідливих для здоров’я речовин). Проект дозволить надихнути жителів міста займатися саморозвитком, творчістю, фізичними вправами, підвищувати особисту продуктивність та якість життя – як свою, так і міста.


Запропоноване рішення і обґрунтування

Ми пропонуємо створення сучасного простору здорового дозвілля у Парку Культури.
Галявина для занять йогою, йога-лавки, йога-гамаки, арт-об’єкт на тему йоги, що транслюватиме ідею розвитку, відкритості, єднання людей.
Інструктори йоги з усіх шкіл нашого міста проводитимуть відкриті безкоштовні заняття на галявині, майстер-класи з різноманітних стилів і напрямів для людей різного віку. Жителі міста зможуть також і самостійно практикувати фізичні вправи в приємній атмосфері сформованого простору.
Львів (наслідуючи приклади Нью-Йорка, Осло, Хьюстона, Флоренції та ін.) – отримає статус першого міста України, яке відзначило повагу і симпатію до ідеї йоги - довголіття та здоров'я жителів нашого міста.


Ключові показники оцінки результату

За розвитком взаємодії з даним простором ми зможемо спостерігати в соц мережах за гео-локалізованими постами, адже як жителі, так і туристи, побажатимуть поділитись неординарним місцем, світлинами арт-об’єкту, спробувати цікаве устаткування і вправи йоги. Ми очікуємо підвищення зацікавленості у будь-яких фізичних практиках, і, внаслідок цього, поліпшення здоровя нації.

Для кого

Молодь отримує ідею і сформований спеціалізований простір для проведення свого дозвілля, турботи за тілом та здоров’ям. Зрілі люди – простір для відпочинку і фізичної практики. Туристи – незвичний ідейний арт-об’єкт для відвідин і тревел-селфі. Всі відвідувачі - якісний і концептуальний простір, який надихатиме на розвиток себе і свого оточення.

Можливі ризики проекту

Вандалізм і часткове розкрадання, характерні для об’єктів загального доступу: псування логотипу із гравію, розмалювання балончиками з фарбою, підпал дерев’яних конструкцій, розпивання алькогольних напоїв, вигул собак на ділянці; викрадення металевих елементів конструкцій для продажу, викрадення гравієвого оформлення з агроволокном.



Приклади подібних проектів

Подібні проекти розповсюджені в Європі, де фокус розвитку паркової зони змістився з парків формату "музеїв” садово-паркового мистецтва, в сторону територій, облаштованих під сучасні потреби людей - спорт, прогулянки, простір для активного відпчинку, розвитку і спілкування в цікавій атмосфері.

Відень
http://www.vienna.at/fitness-center-im-freien-mit-den-wiener-motorikparks-spass-an-bewegung-erleben/5235312

Фотографії