"Соціальна комора" - центр надання безкоштовної допомоги людям в складних життєвих обставинах Брав участь

Доданий
15.09.2017
Номер
207
Соціальний захист

Відкриття великого унікального соціального центру, мета якого: надання безкоштовної допомоги соціально-незахищеним верствам населення. Одночасно - вирішення проблеми багатьох львів’ян, котрі не знають куди подіти зайві та старі речі.
Реалізувавши проект, щорічно допомогу зможуть отримувати більше 5000 осіб.

Автор проєкту
Бюджет
2 177 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Залізничний
Адреса
вул. Сластіона, 2, Львів

Опис

Розширений опис проекту

В теперішніх складних економічних умовах існує чимало багатодітних та неповних родин, розмір щомісячного доходу яких не дозволяє забезпечити навіть базові потреби сім’ї в побутових речах. У багатьох випадках люди не мають найнеобхіднішого. Одночасно – багато львів’ян не знають куди подіти зайві та старі речі.

Використовуючи власні сили та залучаючи однодумців, БФ «Християнський центр допомоги Анни-Марії» відкрив соціальний центр допомоги, де проводиться збір речей та надається допомога соціально-незахищеним верствам населення. За 8 місяців роботи центру допомогу отримали більше 600 людей. На даному етапі, робота центру залежить від волонтерів та добровільних пожертв, що не завжди дозволяє реалізувати заплановані проекти, оскільки фінансові надходження є незначними та нерегулярними. На успішному прикладі роботи даного соціального центру розроблено проект «Соціальна комора», реалізувавши який, допомогу зможуть отримувати більше 5000 людей/рік. Проект передбачає відкриття нового великого соціального центру допомоги у м. Львові.

Наша група у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/1141387395898532/
(Львівська спільнота взаємодопомоги)

ЦІЛЬОВА АУДИТОРІЯ НАДАННЯ ДОПОМОГИ: багатодітні та малозабезпечені сім’ї, одинокі матері, сім’ї учасників АТО, люди з інвалідністю, діти сироти, заклади соціально типу (дитячі будинки, геріатричні центри, хоспіси) та інші соціально-незахищені верстви населення.

ЗАВДАННЯ:
1.Створення матеріальної бази речей та ресурсів.
2.Надання різносторонньої матеріальної допомоги соціально-незахищеним верствам населення: одяг, взуття, засоби гігієни, продукти харчування, побутові речі, меблі тощо.
3.Надання потребуючим людям моральної та духовної підтримки, при потребі – професійної психологічної та юридичної допомоги.
4.Організація поїздок в заклади соціального типу: сиротинці, дитячі будинки сімейного типу, будинки пристарілих тощо. Надання матеріальної допомоги, організація майстер-класів, святкувань, цікаве та ефективне проведення зустрічей, налагоджування дружби та наставництва.
5.Заохочення людей до наставництва для дітей-сиріт, до всиновлення та створення дитячих будинків сімейного типу. Забезпечення таких сімей необхідними ресурсами, в межах можливостей складу.
6.Організація поїздок у віддалені села (при наявності мікроавтобуса), де зосереджена велика кількість людей, що потребують забезпечення життєво необхідними речами.
7.Організація різноманітних акцій та святкувань для дітей з потребуючих сімей.
8.Зменшення кількості сміття у місті Львові.

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ:
•Забезпечення одягом, взуттям та іншими речима–5000 чол/рік
•Морально-психологічна та юридична підтримка–2000 чол/рік
•Організація поїздок в дитячі будинки та проведення майстер-класів – 24рази/рік
•Організація поїздок в геріатричні центри–18 раз/рік
•Зменшення кількості сміття у м. Львові, за рахунок:
- передачі придатних речей потребуючим людям–50 т/рік
- переробки пошкоджених та не придатних речей–5 т/рік

Фотографії