Тренувально-вигульний майданчик для собак в Парку культури Брав участь

Доданий
14.09.2017
Номер
201
Комунальне господарство

Ми хочемо, щоб Львів був комфортним для життя і людей, і тварин. Зональний поділ найулюбленішого парку львів’ян – це шлях до взаєморозуміння та комфорту усіх мешканців. Проект громадської ініціативи Dog-Friendly City зорієнтований на потребу власників собак у щоденному вигулі своїх улюбленців, а також на комфорт і безпеку всіх відвідувачів парку.

Автор проєкту
Ярослав
Ярослав Паламар
Бюджет
348 410 грн
Розрахунок бюджету
Район
Франківський
Адреса
вул. Болгарська, 4, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Ще у 2013 році під час соціального моніторингу серед мешканців Львова, проведеного Інститутом міста, «87,5% мешканців наголосили на потребі створення спеціальних майданчиків для вигулу собак. Цю потребу відчувають мешканці усіх районів міста». З другого боку, в цьому ж дослідженні вказано: «мешканці зазначають, що власники собак, здебільшого, не дотримуються правил утримання чотирилапих». Що й не дивно, враховуючи тотальну відсутність відповідної інфраструктури та практично нульовий рівень інформування населення і соціальної реклами.
Станом на зараз маємо занедбану і неефективну систему вигульних майданчиків, що не відповідають жодним критеріям за своїми розмірами, розташуванням та загальним станом. І цей факт унеможливлює їх використання. Велика частина з них на даний момент існує лише на папері. Саме тому ще наприкінці 2014 року наша громадська ініціатива Dog-Friendly City розпочала розробку концепції облаштування належних вигульних майданчиків для собак у нашому місті.
В рамках своєї діяльності ми переконались у тому, що абсолютна більшість власників собак бажає вигулювати своїх улюбленців на відокремлених ділянках, де вони не створюватимуть незручностей для інших мешканців і почуватимуться в повній безпеці.
Метою нашого проекту є:
• зменшити кількість конфліктів з приводу вигулу собак,
• посилити соціальну відповідальність власників собак та вивести культуру вигулу домашніх улюбленців на новий рівень,
• підвищити лояльність до собак загалом,
• створити безпечні умови для вигулу домашніх улюбленців та дозвілля у зелених зонах для всіх мешканців Львова.
Облаштування відокремлених майданчиків – це дієвий спосіб розмежувати відвідувачів паркових зон за їх інтересами і потребами, гарантуючи безпеку для усіх.
Майданчик призначений для безпечного вигулу собак, де власники чотирилапих можуть відпустити своїх улюбленців побігати не боячись конфліктних ситуацій з іншими відвідувачами, чи ризику ушкоджень і каліцтв домашніх улюбленців.
Окрім переваг майданчиків як відокремлених відгороджених територій, хочемо також наголосити на їх тренувальній складовій. Встановлення спеціальних тренувальних снарядів спонукає власників собак займатись зі своїми улюбленцями, що, в свою чергу, сприяє кращій керованості собак, їх слухняності і соціалізованості.
В липні 2016 року в якості пілотного проекту в тісній співпраці з ЛМР та соціально-відповідальним бізнесом вдалось відкрити перший тренувально-вигульний майданчик для собак в парку ім. І.Франка. Цей досвід став надзвичайно важливим у всіх аспектах проекту: від його технічної складової до роботи з власниками собак і відстеження доцільності такого міського рішення.
Ґрунтуючись на цьому досвіді ми пропонуємо в рамках Громадського бюджету облаштувати аналогічний тренувально-вигульний майданчик для собак у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького, де питання комфортного зонування є надзвичайно важливим.

Фотографії