Класний журнал онлайн Брав участь

Доданий
14.09.2017
Номер
199
Освітні та медичні проекти

На базі Класичної гімназії при ЛНУ ім. Івана Франка впровадити пілотну версію електронного журналу, який розроблений ТзОВ «МагнетікВан Муніципальні технології».
Впровадження електронного журналу забезпечить постійний двосторонній зв'язок «школа – учень», «школа – батьки», «учень – учень», створить можливість постійного доступу до результатів навчальної діяльності для батьків, учнів, учителів.

Автор проєкту
Андрій
Андрій Залужний
Бюджет
232 661 грн
Розрахунок бюджету
Район
Франківський
Адреса
вул. Порохова, 3, Львівська міська рада, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Мета проекту.Сприяння вдосконалення системи навчального процесу, через впровадження електронних журналів в Класичній гімназії міста Львова.

Опис проблеми.Проникнення сучасних технологій у всі сфери життя людини можна легко спостерігати на прикладі сучасної школи. Все більш актуальною є потреба перевести до електронного виду значну частину шкільного документообігу, і, в першу чергу, розробити можливість постійного доступу до результатів навчальної діяльності батьків, учнів, усіх учителів.
Забезпечити подібний доступ можливо, якщо використовувати електронний класний журнал. Електронний класний журнал також усуває труднощі, які є типовими при веденні паперового класного журналу, а саме: пошук журналу по кабінетах при поділі класів на групи, чергу за журналом, підготовку трудомістких звітів за підсумками чверті або навчального року.

Рішення і його обґрунтування. ТзОВ «МагнетікВан Муніципальні технології» має розроблену пілотну версію електронного журналу. З метою дотримання «Інструкції щодо ведення класних журналів», інформація з електронного журналу буде роздруковуватися і зберігатися на паперових носіях в навчальному закладі. Дану версію електронного журналу, за погодженням з Управлінням освіти м. Львова, заплановано впровадити Класичній гімназії. В Класичній гімназії попередньо вже створені умови для впровадження даної версії електронного журналу. Однак для впровадження електронного журналу в Класичній гімназії, необхідно закупити 45 планшетів для вчителів гімназії.

Ключові показники оцінки результату. Для оцінки ефективності впровадження електронного журналу в Класичній гімназії заплановано провести початкові та підсумкові анкетування для представників цільових груп проекту (вчителів, класних керівників, адміністрації, батьків та учнів) з використанням Гугл-форм. Також буде проведено аналіз рівня успішності учнів гімназії до та після впровадження електронного журналу.

Для кого.
В Класичній гімназії станом на 01.09.2017 р. в 5-11-х класах навчається 473 учні, які об’єднані в 15 класів. В гімназії працює 45 педагогів
Впровадження даної версії електронного журналу сприятиме: адміністрації гімназії – автоматизація звітності; заборона редагування оцінок «заднім числом». Вчителям – автоматизований облік відвідуваності; миттєва відправка повідомлень батькам. Учням – домашні завдання завжди доступні в інтернеті; дистанційне навчання. Батькам – контроль відвідуваності та успішності навчання дитини (онлайн, СМС).

Основні етапи
1. Проведення вступного анкетування до початку реалізації проекту
2. Закупівля планшетів в перший місяць проекту
3. Навчання вчителів гімназії щодо особливостей ведення електронного журналу
4. Формування бази даних учасників проекту
5. Використання електронного журналу 45 вчителями гімназії
6. Підсумкове анкетування серед різних категорій цільової групи проекту
7. Проведення, за підсумками проекту, майстер класу «Класні журнали онлайн» для директорів та їх заступників шкіл Франківського району.

Фотографії