Облаштування дитячого простору та пішоходної зони по пл. Князя Святослава 5 Брав участь

Доданий
14.09.2017
Номер
194
Комунальне господарство

Реалізувати облаштування (окультурення) дитячого простору біля будинку пл.Кн.Святослава 5 та підвищеної пішохідної зони з метою захисту дітей та батьків від транзитного трафіку та забезпечення комфортних умов для дозвілля та відпочинку дітей та дорослих.

Автор проєкту
Богдан
Богдан Ткачук
Бюджет
499 590 грн
Розрахунок бюджету
Район
Залізничний
Адреса
пл. Князя Святослава, 5, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Не далеко від будинку №5 по пл. Князя Святослава розташований дитячий майданчик який є найбільшим та найвідвідуванішим дитячим майданчиком на декілька кварталів довкола з щільною кількістю будинків та новобудов. Та, на жаль, відсутня огорожа, транзитні високотрафіковий проїзд довкола, відсутність тіні, похилий рельєф та піскове покриття не створюють комфортні умови для перебування на майданчику чи затишок, а саме: через розташування на майданчику завжди вітряно, вітер піднімає пісок, постійно літає пилюка, діти часто вибігають на дорогу по якій гасають автівки, а в літню спеку відсутня тінь, де можна було б сховатися від сонця.

Цим проектом пропонується усунути недоліки облаштування, а саме:

1. Створити підвищену пішохідну зону, що зменшить швидкість проїзду автівок, та надасть перевагу пішоходам.
2. Встановити огородження дерев'яним парканом та саджанцями самшиту з трьох сторін периметр майданчика, для перешкоджання різкого виходу дітей на дорогу.
3. Встановити габіони з оздоблення деревом в якості лавки з четвертої сторони. Габіон забезпечить підпірну функцію для вирівнювання рельєфу, а лавка буде використовуватися для відпочинку батьків.
4. Покрити майданчик безшовним резиновим покриття, щоб усунути пилоутворення при поривах вітру, та створити перебування дітей більш безпечним.
5. Висадити крупно-кронні штамбові дерева вздовж габіону для створення тіні та затишку.
6. Встановити ліхтарі освітлення (зараз є тільки один, чого явно недостатньо).

Фотографії