Європейський стиль і безпека вулиці Ген .М. Тарнавського Брав участь

Доданий
14.09.2017
Номер
189
Дорожнє господарство

Вулиця Тарнавського - друга серед вулиць Львова за кількістю пам'яток архітектури. Найромантичніша вулиця двох районів: Галицького та Личаківського. Але надзвичайно гостро стоїть питання збереження життя і здоров'я людей через відсутність тротуарів. Підтримка проекту створить умови безпечного руху мешканців та гостей Львова, відтворить красу і дух історичної спадщини міста

Автор проєкту
Валентина
Валентина П'ятак
Бюджет
485 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Личаківський
Адреса
вул. Генерала Тарнавського, 73, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Втілюючи наш проект, ми дбаємо про безпеку дорожнього руху, можливо збережемо комусь життя, і всім нам стане безпечніше на вулицях рідного міста!

Вулиця Тарнавського - вулиця в Галицькому та Личаківському районах Львова. Друга серед вулиць Львова за кількістю пам'яток архітектури. На ній розташовані 42 будинки-пам'ятки місцевого значення. Вулиця вважається однією з найоригінальніших та найромантичніших вулиць Львова.
Наш проект створений для того, щоб вулиця Тарнавського в майбутньому стала ще й однією з найелегантніших та безпечних вулиць міста.
На сьогоднішній день надзвичайно гостро стоїть питання безпеки дорожнього руху і, перш за все, мова йде про збереження життя і здоров'я людей фактично через відсутність належних тротуарів.
Оскільки на вулицю лягає велике пішохідне та транспортне навантаження, вважаємо за потрібне, надати їй статус вулиці сповільненого руху: організувати на ділянці від будинку 73 до будинку 103 односторонній рух із влаштуванням двох пішохідних переходів нового зразка з підвищенням, спеціальних виступів для паркувальних місць, встановити дорожні знаки: попереджувальний - "Обережно на дорозі діти!" та заборонний - "Зона обмеження максимальної швидкості руху"
Для підтримки чистоти на тротуарах пропонуємо встановити урни для сміття.
Для відтворення краси архітектурного комплексу вулиці даний проект включає завдання одночасної (в Галицькому та Личаківському районах) заміни тротуарного і дорожнього існуючого асфальтобетону на покриття з плитки, відновлення дощоприймачів, виставлення кришок люків в один рівень проїзної частини.
Обабіч дороги висаджені вікові клени. Вони частина історії та по праву - "зелені легені" нашого району. Деякі з них, все ж таки потребуть заміни. Нещодавнє падіння дерева на припаркований автомобіль - доконаний факт. Насадження займають більшу частину тротуару. І ця обставина ускладнює рух пішоходам: людям з обмеженими можливостями та похилого віку, мамам з немовлятами у візочках, дітям, студентам (поряд дві школи та коледж, гуртожитки), саме вони становлять переважну більшість і змушені виходити на проїзну дорогу. Враховуючи таку неординарну ситуацію, наш проект передбачає посадку нових дерев у спеціально відведених місцях виступах (шиканах). При організації одностороннього руху на ділянці від будинку 73 до будинку 103 це можливо.
Для зручності мешканців і гостей Львова, поруч розташований готель, пропонуємо влаштувати конструкцію зупинки громадського транспорту "Водогінна станція" в кінці вулиці Тарнавського, 118.


Відтворюючи красу і дух історичної спадщини нашого міста, вулиці, будівель ми стаємо ще більш духовно багатшими людьми!

Фотографії