Проект реконструкції та відновлення парку Горіховий гай Брав участь

Доданий
14.09.2017
Номер
185
Навколишнє середовище

Парк Горіховий гай є одним з найбільших парків міста. Проте сьогодні залишається занедбаним та мало використовується людьми. Великою мірою через це його територія зменшується, її захоплюють та руйнують нові будівництва. Мешканці продовжують обходити парк довкола.

Нашою метою є дослідити потреби та потенціал, розробити проект і відновити Горіховий гай для міста та наших дітей!

Автор проєкту
Бюджет
2 239 873 грн
Розрахунок бюджету
Район
Франківський
Адреса
вул. Академіка Сахарова, 27, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Горіховий гай - велика зелена територія міста, яка має великий невикористаний потенціал для мешканців всього міста. Сьогодні територія парку в кращому випадку використовується точково для пікніків з алкоголем, а в своїй більшості залишається непрохідними хащами.

Що ми хочемо?
Відновити життя парку, зробивши його привабливим для людей. В той самий час не втратити його природної привабливості.

Що для цього потрібно?
- Сформувати комплексне бачення розвитку всього парку з залученням профільних спеціалістів, так як парк є цілісною структурою і не може бути проектований ситуативно.
- Розробити проект на основі комплексного бачення, з врахуванням висновків вузько профільних спеціалістів та думки людей, що мешкають поруч з парком.
- Втілити першочергові кроки згідно проекту. А саме: заходи з санітарної очистки, демонтажу зруйнованих елементів благоустрою, влаштування природного дренажу дощової води, покриття основних існуючих пішохідних шляхів та встановлення базових елементи благоустрою.
- Реалізувати проект в повному обсязі.

Що далі?
Наступним кроком після реалізації цього етапу громадського бюджету, ми побачимо як працює парк по новому. Тоді на основі спостережень, можна буде приступити до проектування та реалізації наступної черги проекту. Таким чином покроково привести в порядок і відновити життя у всьому парку.

Фотографії