Завдяки громадському бюджету у СЗШ ім. М. Шашкевича оновили їдальню

У рамках громадського бюджету в Галицькому районі Львова на вул. Замкненій, 8 реалізовано проект капітального ремонту їдальні СЗШ № 34 ім. М. Шашкевича.

Проект «Від благоустрою шкільної їдальні до збереження здоров'я дітей в СЗШ № 34 ім. М. Шашкевича» передбачав не лише ремонт їдальні, а й закупівлю посуду та сучасного обладнання для харчоблоку.

Автор проекту, заступник директора з адміністративної та господарської роботи Наталія Гречан розповідає, що усі роботи вдалось провести у стислий термін до початку навчального процесу.  

«Наша школа уже не вперше бере участь в громадському бюджеті. Це другий проект, перший – спортивний майданчик, який уже теж практично готовий. Ми подали проект модернізації їдальні, адже наша школа – одна з найстаріших в місті, тому мусимо постійно її оновлювати. Першим етапом реконструкції їдальні було обладнання, яке ми вибирали, порівнювали ціни, якість, метал, умови закупівлі, доставки, обслуговування. Бо це все дуже важливі речі. Спеціалісти навчили наших працівників, як правильно користуватись обладнанням, як економити енергію, як довше зберігати холод в холодильних камерах і т.д. Позаяк сучасне обладнання потребує і сучасних вимог обслуговування».

Директор школи ім. М.Шашкевича Роман Гринчук додає, що СЗШ № 34 ім. М. Шашкевича бере участь не лише у міських, а й обласних конкурсах проектів. На цей час кілька з них уже реалізовано, зокрема, мистецький проект – «Стежка Маркіяна Шашкевича». 

«Ми хотіли зробити і зробили їдальню сучасною, європейською, щоб подобалось дітям, батькам, всім відвідувачам.  Ми закупили марміти для перших та других страв, поверхню для смаження, газову плиту, посудомийну машину, спеціальні вітрини. Крім цього, встановлене ще й сантехнічне обладнання: кахель, умивальники, крани, поміняли освітлення. Дуже приємно бачити результати нашої спільної праці. Здавалось би, нещодавно голосували, вболівали всі разом, а уже є реальний результат. Діти приходять у світлу, оновлену  їдальню і дуже радіють».

Додамо, що в межах реалізації проекту громадського бюджету передбачено також новий зал для дітей з особливими потребами, який є продовженням ресурсної кімнати.

Нагадаємо, що подати проект на цьогорічний громадський бюджет до 15 вересня можна тут:

Оксана Чухліб