У Білогорщі завдяки громадському бюджету з’явився «Сімейний простір на Лаврівського»

У Залізничному районі Львова реалізовано проект «Сімейний простір на Лаврівського-Білогорща».

Авторка проекту Ярина Білецька розповіла, що ініціатива почалась з облаштування громадою футбольного поля.

«Для цього ми збирали кошти, а потім засіяли поле. Згодом виникла ідея розвивати цю територію з орієнтуванням на сім’ю і спорт. Нам вдалось реалізувати все, що задумали, навіть більше, ніж ми сподівались. Найскладнішим було пройти голосування, адже в нас, в Білогорщі, громада невелика, приватна забудова, змагатись з містом складно, але все таки ми потрапили в число переможців. Щасливі, що нам вдалось реалізувати в короткий термін все задумане».

Депутатка Львівської міської ради Уляна Пак, присутня на відкритті майданчику, зазначила, що сума фінансування проектів громадського бюджету цьогоріч зросла. 

«Дуже добре, що місто має таку ініціативу – громадський бюджет. Ми з колегами-депутатами збільшили нещодавно суму, яка буде виділятись на проекти громадського бюджету, від 1,5 % бюджету розвитку до 1,7%».

Депутат Львівської міської ради Мирослав Данилків зауважив: «Закликаю мешканців бути активними, оскільки місто простягає руку допомоги і дає значну частину коштів, які можна використовувати для облаштування дитячих та спортивних майданчиків».

За словами Ігоря Самотія, керівника ЛКП «Спортресурс», на території вул. Лаврівського облаштовано три спортивні зони: волейбольне поле, стріт-воркаут та вуличні тренажери. «Також частково замінили елементи на спортивному майданчику. Цього року розпочнемо розроблення ПКД для облаштування футбольного поля з глядацькими трибунами та біговими доріжками».


Оксана Чухліб