Рада підтримала створення окремого сектору, який займатиметься громадським бюджетом у структурі Львівської міської ради

26 грудня на пленарному засіданні ЛМР депутати прийняли ухвалу, відповідно до якої підтримали створення сектору громадського бюджету відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради у складі 3 осіб. За відповідну ухвалу проголосували 45 депутатів.

За словами начальника управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Юрія Лукашевського, результатом створення сектору стане покращення адміністрування громадського бюджету м. Львова, що дасть змогу вдосконалити промоційну кампанію громадського бюджету, підвищить якість проектів та збільшить кількість львів’ян, які будуть долученими до цього інструменту громадської участі.

«У 2019 році управлінню «Секретаріат ради» Львівської міської ради, зокрема відділу громадського партнерства, завдяки якісному адмініструванню громадського бюджету м. Львова, вдалось залучити до процесу голосування за проекти 103726 львів’ян, що у свою чергу, свідчить про значну зацікавленість та довіру до цього інструменту громадської участі», - зазначив Юрій Лукашевський.

У пояснювальній записці до прийнятої ухвали зазначається: «Подальший розвиток громадського бюджету потребує залучення додаткових працівників до адміністрування, яке здійснюється протягом року, а саме контроль за станом реалізації проектів, промоційна кампанія, організація процесу подачі проектів, навчання для авторів, організація процесу технічної перевірки поданих проектів, організація процесу голосування, визначення та затвердження переліку проектів- переможців».

Підтримав створення сектору громадського бюджету депутат Львівської міської ради Андрій Пундор. «Громадський бюджет - одна з кращих і позитивно резонансних ініціатив цього скликання депутатів ЛМР. З іншого боку, великий попит та інтерес вимагає перфекціонізму у будь-яких речах щодо реалізації цього проекту. З цим чудово справлялись працівники управління «Секретаріат Ради» під керівництвом Юрія Лукашевського. Тому цілком логічно, що виникла потреба в окремому секторі у відділі, який би займався суто громадським бюджетом і присвятив цьому максимальну кількість часу», - переконаний Андрій Пундор.

Надія Гербовка.