Під небом Сихова: життя на даху КОЦ ім.О.Довженка Брав участь

Доданий
15.09.2017
Номер
209
Культура

Створення багатофункціонального освітньо-культурного простору на даху КОЦ ім.О.Довженка для сихівчан та гостей усіх вікових категорій шляхом ремонту даху, влаштування зелених, відпочинкових та наукових (екран, телескоп, глобус, та пісочний годинники) зон, встановлення освітлення від енергії сонця, ящиків для сортування відходів, а також проведення різноманітних заходів на даху.

Автор проєкту
Бюджет
3 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Сихівський
Адреса
просп. Червоної Калини, 81, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Кінотеатр ім.О.Довженка є знаковою спорудою не лише для Сихівчан, але й загалом для культури Львова. Він споруджений ще в 1987 році в центрі району, що будувався за принципом "ідеального міста". До нього ведуть як центральні магістралі так і маленькі вулички, і він досі залишається "центровою" спорудою району.

В рамках розробки стратегії Сихова троє з чотирьох мешканців називають його основним місцем зустрічей, проте зауважують на необхідності його осучаснення.

Ми, ініціативна група людей, які мешкають на Сихові, пропонуємо місту для підтримки наш проект "Під небом Сихова: життя на даху КОЦ ім.О.Довженка" - перший крок на шляху оновлення КОЦ ім.О.Довженка.

А саме, метою проекту є створити багатофункціональний освітньо-культурний простір на даху КОЦ ім.О.Довженка для сихівчан та гостей усіх вікових категорій шляхом:
- ремонту даху (перекриття, утеплення, ремонт водостічної системи, що одночасно дозволить зберегти саме приміщення в належному стані) та підходу до нього - окремого входу, сходової клітки та коридорного приміщення;
- влаштування зелених зон (живих клумб та вазонкових кущів);
- влаштування відпочинкових зон (місць для сидіння, читання, роботи в мережі Інтернет через вільний доступ до мережі wi-fi, проектора та екрану; озвучення, відеонагляд)
- влаштування наукових зон (телескопу, пісочного годинника та інших);
- влаштування освітлення даху від енергії сонця (панелей), яке працюватиме автономно та незалежно від електромережі та стане наглядним прикладом збереження природніх ресурсів Землі;
- встановлення ящиків для сортування відходів (папір, скло, пластик, батарейки);
- проведення різноманітних заходів (кінопереглядів, освітніх лекцій, мотиваційниї надихаючих пікніків, спостереження за зорями та часом, виставок, арт-дійств та інших).

Проектом передбачається виконання усіх "твердих" робіт до липня 2018 року, та проведення заходів протягом наступного періоду.

Життя на даху КОЦ ім.О.Довженка під небом Сихова - це додатковий громадський простір, майбутнє улюблене місце зустрічей і проведення дозвілля сихівчан, та й не тільки, без будь-яких обмежень. Враховуючи те, що 2019 рік - це рік 125 річниці від дня днародження Олександра Довженка, то це ще й стане початком інших проектів та великих перевтілень, які робитимуть Сихів кращим щодня.

Фотографії