У Львові триває прийом проектів до «Громадського бюджету»

На них у Львові готові витратити 16 млн. грн. наступного року

На них у Львові готові витратити 16 млн. грн. наступного року

 

15 серпня розпочався прийом проектів у рамках «Громадського бюджету». Для подання проекту необхідно проживати або працювати у Львові та знайти 25 або 50 однодумців залежно від типу проекту. Один зареєстрований учасник зможе подати один великий та один малий проект.

Нагадаємо, «Львівська газета», вже писала, як працюватиме новий для Львова механізм Громадського бюджету.

Механізм, за якого мешканці самі обирають, які проблеми вирішити за допомогою частини міського бюджету, не є новим для України. Понад 40 українських міст уже мають досвід, або ж тільки впроваджують бюджет участі. 

Карта громадських бюджетів України.

У 2016 році «Громадський бюджет» стартував у Львові з рекордною сумою на реалізацію поданих проектів – 16 млн. грн.

Тематика проектів може бути різною, але проект має вдосконалювати інфраструктуру міста.

Завдяки громадському бюджету у Чернігові з’явилась служба соціального таксі для людей з обмеженими можливостями та інформаційно-культурний центр «Файнбук» у віддаленому районі міста.

Мешканці ж Черкас для себе обрали облаштування та ремонт кількох дитячих садків, створення спортивної зали та благоустрій алеї парку першої міської лікарні.

Уперше ідея такого бюджетування виникла у Бразилії в 1989 році. Після Бразилії громадський бюджет розпочали впроваджувати в багатьох містах Франції, Німеччини, Великобританії, Іспанії, Італії, Канади. Великий досвід у реалізації бюджету участі має і Польща – понад 170 польських міст успішно залучають громадян до участі у громадському бюджетуванні.